divendres, 13 de juliol de 2012

OKUPEM L'ESPAI PUBLIC!!
  Al igual que l'habitatge és d'aquell qui hi viu, l'espai urbà és de tot aquell qui l'utilitza. Per tant,  els carrers, les places i els parcs són nostres i hauriem de poder-los okupar o archQUBItzar a la nostra manera per sentir-nos com a casa. 

 Crec que actualment aquesta relació amb el carrer, la que emfatitza les relacions entre persones anónimes, la que ens permet incloure l'acera o la plaça com a espais suplementaris als nostres habitatges s'ha perdut. Ens hem oblidat del que significa pendre la fresca a l'acera i ens han fet creure que el carrer és només per traslladar-nos d'un punt a l'altre i no el disfrutem com és degut... 

 Així que avui desde ArchQUBE us animem a treure una taula i un parell de cadires al carrer i a RECUPERAR EL QUE ES NOSTRE!! Avui TOTHOM AL CARRER!!

A continuació us mostrem quatre iniciatives molt interessants que us ajudaràn a veure aquest aspecte d'un altre manera...1.THE PERMANENT BREAKFAST:
QUE ÉS: És un experiment social continuu que pot ser dut a terme per qualsevol persona en qualsevol moment, consistent en convidar a la gent a esmorzar conjuntament en espais públics que no han de ser zones de picnic especificament.

ORIGEN: Friedemann Derschmind al 1996

OBJECTIU: Modificar la manera de pensar en l'espai públic i estimular l'interacció social entre la gent.

REGLES DEL JOC: L'organitzador ha d'invitar a mínim 4 persones,
les quals han de fer un Permanent Breakfast posteriorment. 


2. MAIN VERTEQUE ÉS: És una iniciativa que permet la creació d'horts urbans temporals en solars buits a França.

ORIGEN: Ajuntament de Paris al 2001

OBJECTIU: Donar un espai de cultiu als ciutadans aprofitant el desús dels solars. Incentivar que aquell espai estigui actiu permanentment i mantenir l'espai a cost zero.

MÉS INFO: jardinons-ensemble

3. PARK(ING) DAY
imatge del blog batzolades

QUE ÉS: És un évent anual on ciutadants, artistes i activistes colaboren a transformar permanentment els espais d'aparcament en espais pùblics permanents.

ORIGEN: Reban, San Francisco, 2005

OBJECTIU: Cridar l'atenció, reivindicar més espai públic, generar un debat crític entorn i millorar la qualitat dels espais públics en relació a la gent.

MÉS INFO: Park(ing) day
4. LA PLAÇA MÓBIL
 QUE ÉS: Creació d'un "kit" que permeti la creació de una plaça mòbil que es posicionaria eventualment en carrers amb poc trànsit rodat, dies de fira... 

ORIGEN: Concurs Livable Cities: Manuel Rapaport

OBJECTIU: Un espai compartit entre peatons i cotxes depenen del dia de la setmana o del dia en sí.


Esperem que poseu en pràctica aquestes senzilles accions i que ens n'envieu els resultats. 

I ara... SORTIU A JUGAR!! 

4 comentaris:

 1. Hola companys!!

  Enhorabona pel post, molt interessant! La veritat és que em vaig quedar sorprès quan vaig veure una imatge del meu blog. Us convido a que veieu el meu post Park(ing)Day a batzolades http://batzolades.wordpress.com/2011/11/08/park-ing-day/

  ResponElimina
  Respostes
  1. Hola!!

   Moltes gràcies pel comentari. Estava buscant imatges per explicar que era el Park(ing) day i vaig arribar per casualitat al teu blog, que em sembla molt interessant i divertit. Enm sap greu no haver posat la referencia d'on havia tret la imatge, pensava que ho havia fet però suposu que amb les presses em vaig despistar, ja està arreglat ;)

   Doncs res, que us animo a que aneu xafardejant el meu blog i a tots aquells qui llegeixen el meu blog, no dubteu en fer un cop d'ull a BATZOLADES que no us decepcionarà :)

   Gràcies!!

   Elimina
 2. Com mola!! Grans iniciatives!!
  Et segueixo!!
  Muaaa

  ResponElimina
 3. Gràcies Miriam!!
  Jo tb he estat fent una passejada pel teu blog i m'han vingut unes ganes de probar tots els teus dolços...
  A veure quan em fas una master class de pastissets!! ;)

  ResponElimina